Familien min

Min nærmeste familie består av mannen min, Jørund, og sønnen vår, August Johannes. Jørund og jeg giftet oss i Nidarosdomen i Trondheim i juni 1995. Vi har bodd på Tøyen i Oslo siden 1996. August ble født 3. desember 2002 på Ullevål sykehus.


På dette bildet er August akkurat en uke gammel.

Foreldrene mine, Marit og Oddmar, bor i Tromsø, og jeg vokste opp der. De bor i et hus på Kvaløysletta som de bygde i 1980/81 og har begge gått av med pensjon.

Farmoren min, Oddrunn, bor på Sæter i Tjeldsund, omtrent en times kjøring fra Harstad. Hun bor alene i huset der faren min vokste opp, men har heldigvis en god del familie boende i nærheten, så hun har ofte besøk. Hun bruker mye tid på håndarbeid, særlig nydelig hekling og nupereller, og hun har en hage med massevis av blomster som hun bruker mye tid på om sommeren. Dessuten er hun veldig glad i besøk, og baker og lager mat til alle som kommer til henne, og hun skriver brev og reiser på besøk og holder kontakt med alle i familien som bor langt unna.

Mannen hennes, min farfar Asbjørn, gikk bort høsten 1989, og vi savner ham alle.

Dette bildet av farmor og farfar med katten min, Fia, er tatt på balkongen hos foreldrene mine, antakelig midt på 80-tallet.

Mormoren min, Agathe, gikk bort i mai 1997, omtrent en måned før hun ville ha fylt 89. Hun bodde på Borkenes i Kvæfjord, som heller ikke er så langt fra Harstad. Jeg pleide alltid å tilbringe en del av sommerferien min der da jeg var liten, og vi hadde det alltid fint sammen. Hun lærte meg mye, og jeg savner henne. Mannen hennes, min morfar Morten, gikk bort allerede i 1972, og jeg husker ham dessverre ikke i det hele tatt.

 

Bildet til venstre er antakelig fra tidlig på 80-tallet og viser fra venstre farmor, farfar og mormor. Bildet til høyre er av min mor som liten sammen med foreldrene sine.

Broren min, Øyvind, og hans kone Ingunn bor i Trondheim sammen med datteren sin, Inga, som ble født i jul 2004. De er begge forskere, Øyvind jobber hos Uninett i Trondheim, og Ingunn er ved NTNU.

Nevøen min, Vegard, som ble født i juni 1989, bor sammen med moren, stefaren og søsteren i Frankrike. Han gikk de første årene på skole i Frankrike, så flyttet de tilbake til Norge noen år, og han gikk da på den franske skolen i Oslo.

Dette bildet er fra sommeren 1989 og viser fire generasjoner Eilertsen - faren min, farfaren min, og broren min som holder sønnen sin.

Svigerinnen min, Sigrid, har bodd i Los Angeles siden 1998. Hun har nylig fullført en doktorgrad i geografi ved UCLA.

Svigerforeldrene mine, Hild og Eivind, bor på Skatval, en times kjøring fra Trondheim. De er begge lærere. Vi hadde en flott reise sammen med dem til Los Angeles i mars 2002 for å feire 60-årsdagen til Eivind der.

Dette bildet av Eivind, Hild og Sigrid er tatt på Getty-museet i L.A.

Svigermormoren min, Solveig (moren til Hild), bor i Trondheim sentrum.

Dette bildet av henne ble tatt i bryllupet vårt i 1995.

Mannen hennes, Tore, gikk dessverre bort i 1998, 84 år gammel.

Tore holdt tale ved bryllupet vårt.


Tilbake til forsiden.